3 Tips voor een goed social media profiel

Door de grote hoeveelheid aan content en accounts op het internet is een eerste indruk belangrijker dan ooit. Wil je jouw online kanalen laten groeien? Neem dan de volgende 3 simpele tips mee om je biografie professioneler te maken.

1 – Herkenbaar?
Bent u makkelijk vindbaar voor uw doelgroep? Zorg ervoor dat de naam van je bedrijf in uw biografie staat en trek zo huidige en potentiële klanten aan. Deze tip is extra belangrijk voor accounts waarbij de naam van het account (ook wel “URL” genoemd) niet overeenkomt met de echte bedrijfsnaam.

Via welke naam is uw bedrijf bekend onder uw klanten of doelgroep? Verwerk dit in uw biografie. Dit zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk je profiel kunnen vinden waardoor langzamerhand uw SEO zal verbeteren.

2 – Staan er trefwoorden in je biografie die bij je bedrijf passen?
Nieuwe potentiële klanten willen in 1 oogopslag kunnen zien wat uw bedrijf doet. Zorg er daarom voor dat u bepaalde trefwoorden verwerkt in de biografie. Trefwoorden waar uw potentiële klanten op zouden kunnen zoeken.

Kijk hierbij uit voor een opsomming aan trefwoorden. U wilt niet op een robot lijken. Verwerk de trefwoorden op een verhalende manier en gebruik wellicht wat passende emoji’s om de aandacht te trekken.

Mocht je het lastig vinden om je bedrijfsactiviteiten op een verhalende manier te communiceren hebben we een opzet voor u gemaakt. Bij het opstellen van uw bio verhaal kunt u denken aan:

Activiteiten waar u zich elke dag mee bezig houdt.
Een doel dat u wilt bereiken (deel uw visie).
De doelgroep die u wilt aantrekken.
Uw oplossing voor een bekend probleem.

Krijgt u hier al nieuwe ideeën door?

3 – Zorg voor consistentie in uw profielfoto op alle platformen.
Om ervoor te zorgen dat uw doelgroep uw profiel snel vind is naast tip 1 uw profiel foto een belangrijk onderdeel. Ons menselijk oog scant namelijk eerst visuele beelden voordat we de tekst (url) lezen. Door dezelfde afbeelding op alle social media platformen als avatar te gebruiken voorkomt u dat mensen op het verkeerde profiel klikken.

Consistentie is de sleutel tot lange termijn vindbaarheid en herkenbaarheid.

Wij helpen u graag een uitgebreide online strategie te verzinnen.

CoffeeBottle Agency.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *